05 septembrie 2011

Definesteti propriul stil vestimentar: Cum ne imbracam, noi romanii?

Romanii au un motiv de bucurie de fiecare data cand se gandesc la costumul popular ca motiv de mandrie nationala.

In unele zone din tara este inca un obicei ca in sarbatori sau la sfintele slujbe copii si batranii sa poarte costume populare. De altfel nu este de mirare acest lucru deoarece atat la noi cat si in alte tari te poti uita la familii pe strada: copii sunt stralucitori si imbracati dupa ultimele tendinte din moda,in culori si materiale care se asorteaza pe cand parintii par "incovoiati" de griji, considera ca singura lor mandrie au ramas copii si daca ei sunt bine atunci si ei, ca parinti se vor simti bine. Insa nu e asa, vorbim de parinti cu varste cuprinse intre 35-45 de ani care mai au atatea de vazut in viata care abia acum au intelepciunea sa spuna tare ce le place si ce nu, care au deodata curajul sa se exprime liberi.

Daca costumul era candva parte din demnitatea nationala, acum au mai ramas hainele cele care ne ajuta sa pastram o imagine, o identitate in lume.Deci in ce spirit se imbraca romanul de azi? De unde aflam cum sa pastram vie educatia despre ce haine purtam, cand, unde le purtam si mai ales sa ni se potriveasca varstei si personalitatii proprii? Raspunsul sta in fiecare dintre noi, fiecare din noi avem o ramasita a romanului de alta data dar acest "stil" romanesc nu-l putem scoate la iveala decat atunci cand avem trasate niste linii de contur despre cum sa ne purtam hainele cu eleganta si bun gust.

Ca romani vibram atat de bine la nivel universal, dar hai sa nu ne fie rusine cu noi ca indivizi cand mai scoatem ochii prin lume, cand trebuie sa plecam peste hotare! De aceea noua, la Moda pe strada ni se pare atat de frumos ca suntem stilisti romani si va invatam ca sunteti diferiti si nu-i nimic gresit sa te exprimi diferit prin modul in care-ti porti hainele, dar ca sa fie frumos ce faceti, imbracati-va corect stilistic!

Am cunoscut de-a lungul timpului romani plecati peste hotare, iar cand s-au intors au venit purtand haine de designeri, printre cele mai scumpe, si abia scoase de pe raft, deci ce-au simtit ei ca-i leaga de pamantul stramosesc: tot purtarea cu mandrie a straielor!

Nu va recomandam haine scumpe, dar cele pe care le purtati, faceti-o dupa o informare amanuntita, cu informatii de calitate si bine intemeiate care va ajuta sa va definiti propriul stil.

Foto: Carmen-Iulia Avram 1.09.2011, orele 20:30, Piata Romana, Bucuresti

 
Pe Lucian l-am intalnit seara, intors din Italia, este doar cateva zile in Romania, si a aparut si pe blogul Moda pe strada.Iata cu ce era imbracat si pretul la care le-a achizitionat: camasa Antony Moratto pret 60eur, Curea Fendi 125eur, Pantofi Paciotti 4US bej : 300eur, Ceas E. Armani 325eur.

Care haine va fac sa va simtiti romani? Hainele te scot din anonimat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu