11 iulie 2011

Cand devine o placere pentru ceilalti felul in care te imbraci

Romania, tara unde functioneaza foarte bine puterea imitatiei. Daca intr-un concert improvizat in strada incep sa danseze o parte dintre cei prezenti, foarte curand se alatura si alti trecatori si incep sa se simta bine dansand.


Tot asa putem sa ne gandim si atunci cand ne imbracam, daca multi dintre noi au inceput sa se imbrace bine, nu este surprinzator sa vedem curand si mai multi care se imbraca bine.

Am rugat pe cei care apar in poze sa considere pe o scara de la 1 la 5 cat de curiosi sunt necunoscutii sa observe cu ce ne-am imbracat, cand trec pe langa noi.

Raspunsul l-am aflat de la Adriana, cea care a studiat comportamentul maselor, sociologia si a considerat ca 5 este cea mai corecta evaluare in acest caz.

Ea ne-a spus ca ceilalti practic scaneaza din cap pana in picioare, felul in care ne-am imbracat in speranta ca vor vedea ceva diferit care sa-i impresioneze sau vor descoperi trasaturi asemanatoare scoase corect in evidenta prin hainele pe care le purtam.
Aceste informatii sunt de o reala valoare si pot fi folosite ulterior pentru imbunatatirea imaginii proprii. In tot acest sistem hainele ocupa un loc primordial printre preocuparile noastre.

Foto: Carmen-Iulia Avram, 01.07.2011, orele 18-20, Piata Unirii, Bucuresti


Adriana a dat 5 pe scara valorilor pentru a sustine ca oamenilor le pasa cum ne imbracam.

Alexandru a considerat ca 4 este valoarea pentru a exprima cat de atenti sunt cei din jur la felul in care ne imbracam.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu